Bestyrelse


Mary_bestyrelseBESTYRELSESFORMAND Marianne Eskebæk Larsen

f. 1973. Lektor ved Professionshøjskolen UCC, hvor hun underviser pædagogstuderende. Medstifter af Dansk Tegneserieråd og bestyrelsesmedlem i Copenhagen Comics, hvor hun i 2015 stod i spidsen for festivalens børn- og unge satsning. Freelanceskribent af fagartikler og undervisningsmaterialer om børnelitteratur og tegneserier for bl.a. Gyldendal, Dansklærerforeningen m.m. Freelanceanmelder af visuelle tekster for børn ved Dagbladet Information. Redaktør af og medskribent på UPs temanummer ‘Tegneseriedidaktik’ (Unge Pædagoger, 2012). Medlem af forskningsnetværket NNCORE og tilknyttet Nummer9.dk. Pingprisjurymedlem 2014, 2015 og 2016.


BESTYRELSESMEDLEM Ida Maria Havsager

f. 1989, kandidat i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. Fra 2017 bestyrelsesmedlem i Copenhagen Comics og tovholder på festivalens Børn- og Ungeprogram. Arbejder til hverdag som udstillings- og samlingsassistent på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

 

 


thomas thorhaugeBESTYRELSESMEDLEM Thomas Thorhauge

f. 1973, bachelor i Film- og medievidenskab, Københavns Universitet, medstifter af tegneserietidsskriftet Rackham (2000-2005), forfatter/redaktør af bøgerne Forandringstegn (Politisk Revy 2004) og BLÆK (Politikens forlag 2006). Arbejder som illustrator, forfatter og foredragsholder, ophavsmand til tegneserierne Det der går forud (Fahrenheit 2000), Jørgen Leth (Aben Maler 2008) og Kom hjem (Rosinante 2009). Medstifter og medlem af tegnestuen Kong Georg.

 


pernille arvedsen
BESTYRELSESMEDLEM Pernille Arvedsen

f. 1972. mag.art. i religionsvidenskab. Redaktør på Forlaget Cobolt.

 

 

 

 


carsten søndergaardBESTYRELSESMEDLEM Carsten Søndergaard

f. 1955, forlagsredaktør, har redigeret og tilrettelagt omkring 2000 tegneserieudgivelser og en række bøger og tidsskrifter om tegneserier siden 1971 for blandt andre Carlsen, Cobolt, Gyldendal og Interpresse. Medarrangør af diverse fremstød for tegneserier i Danmark og udlandet, blandt andre tegneseriefestivalerne i København 1973-78.

 

 


ida dybdahlBESTYRELSESMEDLEM Ida Dybdahl

f. 1989, læser bachelor i litteraturvidenskab, Københavns Universitet, skribent og anmelder på tegneseriemagasinet Nummer9.dk, projektleder på det danske tegneserieawardshow Pingprisen.

 

 

 


mads bluhmBESTYRELSESMEDLEM Mads Bluhm

f. 1976, børne- og ungdomsbibliotekar ved Allerød Bibliotek. Formand for Københavns internationale tegneseriefestival Komiks.dk, medstifter af Taleboblen – en interessegruppe for bibliotekarer med hang til tegneserier, skriver om tegneserier på www.tegneseriesiden.dk og www.bibliotek.alleroed.dk

 

 

 


Erik_lilleBESTYRELSESMEDLEM Erik Barkman

f. 1978, koordinator på Grafisk Fortælling. Tidligere chefredaktør og nu anmelderredaktør på Nummer 9. Mangeårig hobbyskribent og i dagtimerne administrativ type på tegneserieuddannelsen Grafisk Fortælling ved The Animation Workshop i Viborg.

 

 

 


Profil-150x150BESTYRELSESMEDLEM Sine Laura Iversen

f. 1991. Kandidatstuderende i Litteraturvidenskab på Københavns Universitet, hvor hun specialiserer sig i tegneserier. Som frivillig ved Copenhagen Comics 2015 arbejdede hun med BU området. Har skrevet om digitaliseringen af tegneserien og generationsskiftet for internetavisen Netudgaven og en antologi fra KUs IKK Tryk.

 

 REVISOR Anders Hjort Jørgensen

Tegneseriehistoriker, fhv. leder af Tegneseriemuseet i Danmark, forfatter til flere bøger om tegneserier.

 

 

 


StenholtKASSERER Lasse Stenholt

f. 1965. Garvet forlagsmand og direktør i tegneserieforlaget Cobolt, PIB Features og Casela Accounting Services.

 

 

 


REVISOR (SUPPLEANT) Rikke Platz Cortsen

f. 1979, ph.d., postdoc på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, hvor hun arbejder på et projekt om nordiske samtidstegneserier. Forsker i, underviser om og formidler tegneserier i mange forskellige sammenhænge. Medskribent på UPs temanummer ‘Tegneseriedidaktik’ (Unge Pædagoger, 2012). Stifter af forskningsnetværket NNCORE og Scandinavian Journal of Comic Art. Pingprisjurymedlem 2013 og 2016. Udgav i 2015 undervisningsbogen “Tegneserier og tekstlæsning” sammen med Mette Jørgensen på forlaget Samfundslitteratur.


Formål

Fokusområder

Vedtægter

Bestyrelsen