Matthias Wivel

Forperson

Kunsthistoriker PhD og museumsinspektør med ansvar for italienske malerier 1500-1600 ved The National Gallery, London. Har været aktiv i det danske tegneseriemiljø som kritiker, kurator og aktivist siden udgivelsen af tidsskriftet Rackham (2000-2006), for nylig genopstået som podcastet Radio Rackham. Medforfatter og -redaktør på bøgerne Forandringstegn (2004), BLÆK (2006) og Kolor Klimax (2011). Medstifter af Dansk Tegneserieråd.


Malene Hald 

Næstforperson

Freelance grafisk designer og illustrator. Var med til at arrangere Copenhagen Comics i 2015, er lejlighedsvis skribent på Nummer9 og har lang erfaring med frivilligt arbejde fra Dansk Forening for Boghaandværk og Roskilde Festival. Er en af dansk tegneseries techpedeller, og har lavet eller laver digital kommunikation for bl.a. Copenhagen Comics, Nummer9 og Dansk Tegneserieråd. 

Bosat i Næstved, født 1982.


Christian Monggaard

Kasserer

Christian Monggaard er filmjournalist og anmelder ved Information. Derover har han udgivet adskillige bøger om dansk film og tv, bl.a. Matador, Brug dit hjerte som telefon og Robert Crump: I Can’t Do Pretty. 


Erik Barkman

Bestyrelsesmedlem

Erik Barkman er koordinator på grafisk fortælling på VIA University College i Viborg. Han er tidligere anmelderredaktør og skribent på Nummer9 og anmelder tegneserier i Weekendavisen.


Asbjørn Rune Bourgeat

Bestyrelsesmedlem

Asbjørn Rune Bourgeat er festivalleder på CREATE Festival i Svendborg. Han er vild med visuelle fortællinger i alle afskygninger, men har en særlig stor kærlighed til tegneserier, der var hans første møde med litteraturen.
Asbjørn elsker en god historie, og har selv skrevet flere skønlitterære bøger, men mangler stadig at skrive sin første tegneserie (den kommer!). Han er også initiativtager til skrivefællesskabet FebruaryFICTION. Desuden uddannet i manuskriptudvikling og udstyret med en hang til god kaffe og mørk chokolade. 


Andreas Nordkild

Bestyrelsesmedlem

Andreas Nordkild Poulsen er udstillingsleder på BogForum og tidligere chefredaktør på Bogmagasinet.


Marie Rasthøj Hansen

Bestyrelsesmedlem

Marie Raasthøj Hansen har blandt andet været kulturhuskoordinator, udviklingskonsulent og sikkerhedsansvarlig på scenerne Street City og Rising på Roskilde Festival. Hun var ansvarlig for Børnescenen på Copenhagen Comics i 2015 og 2017 og er også politisk aktiv i Feministisk Initiativ. Hun har mange års erfaring med frivilligledelse og -organisering, facilitering og procesledelse.


Palle Schmidt

Suppleant

Palle Schmidt er tegneserieskaber og forfatter og har udgivet adskillige værker. Blandt andet Blodets Konkubie og Stiletto, der begge er udkommet i USA samt serien Thomas Alsop, som er udgivet på BOOM! Studios. På dansk har han lavet en lang række krimier, ungdomsbøger, børnebøger og tegneserier. Han udgiver også podcasten PlotCast som er interviews med danske forfattere om at skrive.


Michelle Sondrup

Suppleant

Michelle Sondrup er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelor i Nordisk sprog og litteratur og en kandidat i Kognitiv semiotik. Hun er skribent på Nummer 9, hvor hun analyserer psykologiske tegneserier på bloggen ‘Vrangsiden’. Derudover er hun også freelanceredaktør for forlaget Cobolt.


Anders Hjort Jørgensen

Revisor

Tegneseriehistoriker, fhv. leder af Tegneseriemuseet i Danmark, forfatter til flere bøger om tegneserier.


Rikke Platz Cortsen

Revisorsuppleant

Ph.d., postdoc på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, hvor hun arbejder på et projekt om nordiske samtidstegneserier. Forsker i, underviser om og formidler tegneserier i mange forskellige sammenhænge. Medskribent på Unge Pædagogers temanummer Tegneseriedidaktik. Stifter af forskningsnetværket NNCORE og Scandinavian Journal of Comic Art. Pingprisjurymedlem 2013 og 2016. Udgav i 2015 undervisningsbogen Tegneserier og tekstlæsning sammen med Mette Jørgensen på forlaget Samfundslitteratur.

Født 1979.