Tegneseriesamtaler på Bogforum

Den danske tegneseriekultur er rigt repræsenteret på dette års Bogforum i Bella Center: på et næsten 200 m2 stort område vil en lang række stande og aktiviteter folde sig ud i den kommende weekend i Bellacenteret, organiseret af Dansk Tegneserieråd, Copenhagen Comics, Danske Tegneserieskabere, Nummer9, Ping-prisen og Blågårdens bibliotek.

Bogforums officielle program tæller allerede en del aktiviteter: Kim Fupz Aakeson, Erik Barfoed og Mikkel Sommer interviewes fredag kl. 10.40 om de to sidstnævntes nylige tegneserieversionering af førnævntes roman De gale, mens Camilla Hübbe og Rasmus Meisler læser og fortæller om Tavs samme dag 11.30. Senere på dagen, kl. 15.40 interviewes Dansk Tegneserieråds formand Thomas Thorhauge af selveste Jørgen Leth, om sine filmstriber i Det sidste ord. Dertil kommer, at duoen bag Taynikma Jan Kjær og Merlin Mann fortæller og tegner lørdag 11.30.

Det store tegneserieareal byder imidlertid på sit helt eget, omfattende tegneserieprogram. Udover at bemande en stand på hele messen, hvor man kan møde op og høre med om Dansk Tegneserieråds arbejde, organiserer rådet en række samtaler. Her vil Matthias Wivel, Ida Dybdahl og Henry Sørensen interviewe en flok tegnere foran publikum. Programmet ser sådan ud:

Fredag
15.00: Rikke Villadsen (Interviewer: Matthias Wivel)
16.45: Mikkel Sommer (Interviewer: Matthias Wivel)

Lørdag
13.00: Erik Petri (Interviewer: Matthias Wivel)
14.00: Ina Korneliussen (Interviewer: Ida Dybdahl)

Søndag
11.00: Mårdøn Smet (Interviewer: Henry Sørensen)
14.30: John Kenn Mortensen (Interviewer: Henry Sørensen)

Billede ovenfor: Matthias Wivel og Paul Gravett interviwer Chris Ware, Charles Burns og Dan Clowes på Komiks.dk 2010 (Foto: rederik Emil Høyer-Christensen)

Skriv et svar