Graphic Novels til Folkeskolen

Formand for Dansk Tegenserieråd og skaber af tegneserien Kom Hjem, Thomas Thorhauge, har skrevet en introduktion til fænomenet ‘graphic novels’ og hvordan man kan analysere dem, henvendt til folkeskolens ældre klasser og udgivet af Gyldendal i serien Dansk i dybden.

Graphic Novels — Struktur, stil streg kommer på sine 32 sider rundt om emner som tekst/billedsamspil, sidelayout, fortælleteknik, tegnestil og meget mere og bringer eksempler fra en række af de graphic novels, der er tilgængelige på dansk, bl.a. Marjane Satrapis Persepolis, Chris Wares Jimmy Corrigan — Den klogeste dreng i verden, Dan Clowes’ Ghost World og, ikke mindst, Craig Thompsons En dyne af sne, som han sætter særlig fokus på.

Bogen kan læses i sin helhed og bestilles her.

Skriv et svar