J. F Willumsen-tegneseriekonkurrence OBS! Ny deadline


J.F. Willumsens Museum har netop udskrevet en stor og ambitiøs tegneseriekonkurrence, der søger en behandling af den danske kunstners liv og værk i tegneserieform.

UPDATE: Museet har netop udskudt deadline til 31. december.

Her er deres (let redigerede) pressemeddelelse:

J.F. WILLUMSEN I STRIBEVIS:
J. F. Willumsens Museum udskrev d. 22. maj 2010 på Komiks.dk en konkurrence for professionelle tegnere og illustratorer om en tegneserie om en af Danmarks mest originale billedkunstnere gennem tiderne – J.F. Willumsen (1863-1958). De tre bedste oplæg præmieres med hhv. 35.000, 10.000 og 5.000 kr., og det vindende forslag vil i samarbejde med J.F. Willumsens Museum og et tegneserieforlag blive videreudviklet og publiceret.

Men hvorfor en tegneseriekonkurrence på et kunstmuseum?

I J.F. Willumsens 94 år lange og produktive kunstnerliv er der stof nok til flere dramatiske, eventyrlige eller humoristiske fortællinger. Han har selv i flere af sine værker arbejdet med tegneserie-tekniske elementer, og har malet flere billedserier. I mange af sine værker har Willumsen desuden anvendt stærke, klare farver, konturstreger, fortællinger, oplagte og indforståede pointer og ligefrem skildret sig selv som en Super- eller Batman et par år efter disses fremkomst. Så forbindelsen til tegneseriemediet er nærliggende.

Desuden befinder tegneserien sig i disse år som kunstart betragtet i en hidtil uset opadgående spiral, og mediet har stor opmærksomhed fra en række yngre kunstnere med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Med tegneseriekonkurrencen vil nye øjne se på Willumsen og præsentere nye indfaldsvinkler og smertepunkter. En yngre generation af kunstnere og illustratorer vil orientere sig i hans kunstværker og med dem vil et andet publikum blive opmærksomt på ham.

Vinderen af konkurrencen kåres af en jury bestående af Bjørn Nørgaard, billedkunstner, Julie Paludan-Müller, redaktør Rosinante, Kathrine Ærtebjerg, billedkunstner, Morten Thorning, leder af The Animation Workshop, Matthias Wivel, kunsthistoriker, kunst- og tegneserieanmelder, Søren Vinterberg, serieanmelder på Politiken og Lisbeth Lund, museumsinspektør på J.F. Willumsens Museum.

Tidsplan:
Konkurrencen iværksættes 22. maj med afleveringsdato 31. december 2010. Derefter vil de indsendte forslag blive udstillet på J.F. Willumsens Museum i relation til Willumsens værker, og 25. februar 2011 kåres vinderen.

Museets gæster inviteres også til at være med i bedømmelsen. Parallelt med udstillingen publiceres konkurrencebidrag på museets hjemmeside, hvor publikum kan give deres bud på en vinder. Publikumsfavoritten offentliggøres d. 25. februar på J.F. Willumsens Museum og præmieres med 5.000 kr.

Kontakt museumsinspektør Lisbeth Lund for yderligere informationer om tegneseriekonkurrencen på 47310773 eller alund2@frederikssund.dk.

Skriv et svar