Middelalderens Kalundborg i tegneserierammer


Fra 9. september til 7. november udstiller Ingo Milton på Kalundborg Museum. Her er pressemeddelelsen:

Kalundborg Museum kan i år fejre sit 100 års jubilæum. I 10 af disse har Tegneseriemuseet i Danmark på forskellig vis bidraget med mindre udstillinger – de fire af årene med skiftende udstillinger i eget lokale.
I jubilæumsåret udstiller Tegneseriemuseet Tegneserier fra omegnen af 1910 i dette lokale samt fra 9. september Middelalderens Kalundborg i tegneserierammer .

Sidstnævnte rummer skitser og originaltegninger fra Ingo Miltons tegneserie fra 1996, Mester Lucifer, hvis handling udspiller sig i middelalderens Kalundborg – eller nærmere bestemt i Hærvig anno 1454. Centreret om skalken Joff og hans lille marionet-teatertrup udspiller der sig her et vældigt drama med tråde helt til Konstantinopel.

Udstillingen på Kalundborg Museum giver et godt indblik i det store research- og tegnearbejde, der ligger bag et 48 siders tegneseriealbum, ligesom den også præsenterer centrale elementer fra den spændende historie, der udspiller sig i seriens første bind. Som ramme om udstillingen indgår desuden effekter, som er hentet frem fra Kalundborg Museums arkiv. Fund fra Kalundborg-området – køkkentøj, våben, beklædning, pyntegenstande m.v. – fra den periode, hvor Mester Lucifer foregår.

Skriv et svar