Stor tegneserieudstilling og -festival i Horsens


Industrimuseet i Horsens vil fra d. 16. april 2011 og nogen tid frem (det er ikke angivet hvor langt) huse “Europas største tegneserieudstilling”, Tegneserier for millioner. Startskuddet til udstillingen bliver en tegneseriefestival ved navn Art Bubble, der vil løbe af stablen i udstillingens første weekend, 16-17 april.

Serieskaber Lars Jakobsen, kendt for Mortensens mondæne meritter og Ganske vist, er hovedarrangør, bistået af tegneserieskaber Theirry Capezzone (HC Andersen, Jr.). I følge udstillingens hjemmeside, vil den indeholde originalværker af berømte tegneserieskabere som Hergé, Franquin, Morris, Uderzo, E.P. Jacobs, Mézières, Tardi, Manara, Milton Caniff, Walt Kelly, Will Eisner og Carl Barks, samt en række historiske og nutidige danskere som Storm P., Ingvar, Mik, Holger Philipsen, Jørgen Mogensen og Peter Madsen.

Tegneseriesitet Nummer9 har taget sig en snak med Jakobsen om festivalen og udstillingen.

Skriv et svar