Kulturnattens tegneserier


Kulturnatten den 15. oktober i København rykker hastigt nærmere, og igen i år vil der være en række tilbud til de tegneserieinteresserede.

På Københavns Universitet slår man under paraplytemaet ”Det sorte” dørene op for en række foredrag, workshops og andre events, heriblandt ”Sort/hvide striber – tegneserier uden tabuer”. Rikke Platz Cortsen, ph.d.-stipendiat med speciale i tegneserier, sætter fokus på den sort/hvide tegneseries historie, herunder og især en række af de senere års grafiske romaner. Foredraget finder sted i lok. 22.0.11 på Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet, Njalsgade 120, 2300 København S, kl. 18-19 og igen kl. 20-21.

Sideløbende hermed – og samme sted – fyrer tegnerne Anders Brønserud og Ina Korneliussen op under en workshop, hvor både store og små er inviterede til at prøve kræfter med tegneserieformen. Workshoppen er åben mellem kl. 18 og 22 og foregår ved auditorium 22.0.11.

Også i midtbyen vil man aftenen igennem kunne få indblik i og afprøve egne færdigheder ud i tegneserieformens svære kunst under kyndig vejledning af Thierry Capezzone, skaberen af albumserien H.C. Andersen Junior. Det er Institut français der arrangerer og workshoppen, der naturligvis har fokus på den franske tegneserietradition, løber af stablen hele fire gange mellem kl. 18.30 og 22.30. Det hele foregår i Institut français’ bibliotek, Østergade 18, 2. sal, 1100 København K.

Og endelig kan man mellem kl. 18 og 20 møde tegneren Teddy H. Kristiansen, der vil signere sin nye bog Gensyn med Heisenberg i Faraos Cigarers nye lokaler i Skindergade 27, 1159 København K.

Skriv et svar