You are currently viewing Tegneseriedag på Frederiksberg

Tegneseriedag på Frederiksberg


På lørdag d. 22 september holder Frederiksberg Hovedbibliotek en tegneseriedag i anledning af udgivelsen af Peter Madsen og Thierry Capezzones nye lærebog udi tegneseriens kunst og håndværk Tegn og fortæl.

Programmet er som følger, hentet fra oversigten på Danske Tegneserieskaberes hjemmeside:

Løjerne skydes i gang allerede kl. 10 med tegneworkshop med Thierry Capezzone, der øser af sin store viden om tegnehåndværket. Workshoppen tager udgangspunkt i den nye bog og er fokuseret på udvikling fra skitse til færdig tegning

Kl. 11 starter endnu en workshop med Dan R. Knudsen og Svend Amstrup Jeppesen. Workshoppen handler om hvordan, man kommer fra ide til faktisk at få en tegneserie ned på papiret.

Når man har fået vasket de værste blækklatter af fingrene er der pause med lidt vådt og tørt der henholdsvis kan drikkes og spises kl. 13.30 (Men SÅ meget bliver det heller, ikke så sørg for at spise en solid morgenmad 😉

Kl. 14 går Peter Madsen på podiet og holder et times foredrag om tegneseriens virkemidler. Med masser af eksempler af eksempler fra den nye bog.

kl. ca. 15 – Reception, snak, signering, bogsalg øl, vand og snacks.

kl ca. 16 er der TegneserieShowOff: Et kamera, en projektor og 5 tegnere (Jesper Ejsing springer til og giver en hånd) i veloplagt dialog med publikum.
Der dystes på discipliner som “Tegn ordet” hvor tegneren skal sætte streger på ord fra publikum, “En trekant, en stang” hvor frivillige fra publikum starter en tegning og tegnerne gør den færdig og “Gæt et lydord” hvor bolden spilles op med vanvittige lyde og tegnerne skal så forsøge at rekonstruere begivenhederne der producerede lydbilledet.

Der er gratis adgang, men man skal bestille billetter på forhånd. Det kan man gøre her.

OBS! Fredagen inden arrangementet, d. 21, signerer Madsen og Capezzone bogen i tegneseriebutikken Fantask, Skt. Pedersstræde 18 i København fra kl. 14.00-16.00.

Skriv et svar