Dansk Tegneserieråd på Læringsfestival

Stribe af Kate Beaton
Stribe af Kate Beaton

Dansk Tegneserieråd ønsker at sætte fokus på tegneserier i undervisningen. Der er, både blandt undervisere og uddannelsesforlag, en voksende interesse for tegneserier/grafiske romaner. Derfor har vi besluttet at deltage på Danmarks Læringsfestival, der finder sted d. 3-4 marts i Bellacenteret. Festivalen retter sig mod grundskolen, erhvervsskolen, gymnasier og voksne på efteruddannelse. Sidste år havde festivalen 5700 besøgende, heriblandt også skolebibliotekarer.

Vi har kontaktet alle danske forlag, som udgiver tegneserier for at høre om de ønsker at deltage i form af to relevante titler og et økonomisk bidrag. 12 forlag har responderet positivt, og det er vi selvsagt meget glade for.

Vi har planlagt to foredrag, som er gratis for alle gæster på festivalen. Det ene fokuserer på selvbiografiske tegneserier i udskolingen ved Sabrina Vitting-Seerup, med live visualisering af Ina Corneliussen. Det andet foredrag er rettet mod gymnasiet og handler om hvordan man kan anvende tegneserier til analyse af kanontekster i dansk- og engelskundervisningen. Det formidles af Mette Jørgensen (UCC) og Rikke Cortsen (KU) med live tegning af Thomas Thorhauge. Se mere i programmet.

Med en fælles tegneseriestand på festivalen, kan vi sikre at den spirende interesse for tegneserier, følges op med forslag til relevante titler, kendskab til eksisterende læremidler og en bredere forståelse for tegneserier som visuel fortælleform.

For yderligere information kontakt Marianne Eskebæk Larsen.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Mathilde

    Super god idé! Og det behøver ikke kun at være i dansk- og engelskundervisningen. Tidligere på året havde vi en tegneserie i kemi, hvor det var meget lettere at forstå molekyler.

Skriv et svar