Dansk Tegneserieråd stiftes 26. marts 2009

Tegneserien befinder sig i disse år som kunstart betragtet i en hidtil uset opadgående spiral. Aldrig tidligere har der på verdensplan været skabt og udgivet så mange spændende, vidtfavnende, vitale og iøjnefaldende tegneserier som nu.

Tiden betragtes som tegneseriens nye guldalder, men de glædelige tendenser har svært ved at manifestere sig i Danmark, hvor både læsere, forlag, kritikere, boghandlere, tegneserieskabere og myndigheder synes at stå famlende over for tegneseriens helt enestående egenskaber, udtryksformer og kulturelle værdi.

En kreds af danskere, der beskæftiger sig med tegneserier, mener, at der mangler et nationalt råd, som kan virke for at højne opmærksomheden på og værdsættelsen af tegneseriemediet, som fx Det Danske Akademi gør det for litteraturen eller Seriefrämjandet gør det for tegneserier i Sverige.

Trods sin helt enestående udtryksform, trods en generel positiv folkelig opbakning, og trods en historisk baggrund som massemedie er tegneserien blevet en marginaliseret kunstart i en tid, hvor enhver anden kunstart manifesterer og positionerer sin uvurderlige egenart i forhold til udøvere, brugere, myndigheder og i det samlede kulturbillede som sådan.

Tiden er nu kommet til, at tegneserien gør det samme. En kreds af danskere, som på forskellig vis beskæftiger sig med, formidler og interesserer sig for tegneserier, har derfor beluttet at stifte DanskTegneserieråd 26marts 2009.

Skriv et svar