Strid modtager Kulturministeriets illustratorpris


Onsdag uddelte kulturminister Per Stig Møller Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomslitteratur og Kulturministeriets illustratorpris for børne- og ungdomslitteratur for 2009. Indstillet til førstnævnte blev Anita Krumbach for børnebogen Et mærkeligt skib, mens sidstnævnte gik til Jakob Martin Strid for tegneserien STRID.

Indstillingen af Strids bog begrundes således:

“Med STRID har Jakob Martin Strid i sandhed skabt et illustreret værk – et værk der stort set ikke indeholder andre ord end lydord – og en perlerække af kreative og humoristiske billedfortællinger. Illustrationerne er grafisk rene som Hergé, og så er de poetiske, både i den betydning, at de vækker fantasien og følelserne hos læseren, og i den oprindelige betydning af ordet: skabende. Her får læseren også lov til at skabe – egne historier med egne ord. Strid og hans lille gule kat er gennemgående figurer i de fantasifulde og originale forvandlingshistorier fyldt med små sidehistorier og med referencer til genkendelige steder og begivenheder. Alt i alt et vidunderligt og visuelt smukt værk.”

Læs mere i Kulturministeriets pressemeddelelse. Illustration fra STRID.

Skriv et svar