Visionær kvinde ny formand for Dansk Tegneserieråd

stine
“Den nye tegneseriekultur er stærkt på vej – og jeg vil have den ud til alle!”

Stine Spedsbjerg blev ved gårsdagens generalforsamling valgt til ny formand for Dansk Tegneserieråd uden modkandidater.

“Der er et kæmpe potentiale i tegneserien! Tiden er mere og mere præget af visuel kultur og kommunikation, men der er mange, der ikke kobler det med tegneserier. Samtidig har tegneseriemiljøet haft en tendens til at lukke sig om sig selv, og jeg vil arbejde for at åbne det mere op,” siger Stine Spedsbjerg, som i sent aftes er blevet valgt til formand for Dansk Tegneserieråd på

Spedsbjerg har været medlem af Dansk Tegneserieråds bestyrelse siden 2012, og har siden 2008 tegnet StineStregen, en af landets mest populære nettegneserier. Hun slår sideløbende sine folder i stribeform på Gaffa og på HeltNormalt. Hun har en baggrund som journalist og tekstforfatter i reklamebranchen, og arbejder i dag freelance med tekst og tegning.

“Der er efterhånden mange miljøer, der er optaget af at udtrykke sig i fortællende billeder, som stadig ikke ser sig som en del af tegneserien. Men vi har virkelig meget til fælles, og vi kan få rigtig meget ud af at påvirke hinanden. Det vil være med til at gøre det tydeligt for mange, at de faktisk allerede læser tegneserier – og på den måde opdage, at tegneserier har meget mere at byde på, end de måske gik og troede.”

Dansk Tegneserieråd er en græsrodsorganisation, der arbejder for tegneseriens udbredelse og anerkendelse. I sit 5-årige virke har foreningen fejret store resultater, som for eksempel etableringen af uddannelsen i grafisk fortælling, reetableringen af Ping Prisen og etableringen af tegneseriemuseet på Storm P. Museet.

For mere information, kontakt:

Stine Spedsbjerg 31319932
stine@dansktegneserieraad.dk

www.dansktegneserieraad.dk

Skriv et svar