You are currently viewing BogForum Comics

BogForum Comics

Det er Dansk Tegneserieråds udelte fornøjelse at præsentere den næste store danske tegneserieevent, BogForum Comics.

Dansk Tegneserieråd har i samarbejde med BogForum, Copenhagen Comics, Blågårdens Bibliotek og The Animation Workshop tilrettelagt alle tiders tegneseriefestival midt i BogForum i Bella Center den 11.-13. november.

Der vil være paneldebatter med nogle af tidens mest toneangivende tegneserieskabere såvel som anmeldere og eksperter. Vi har arrangeret events for børn og andre kreative sjæle, såvel som konkurrencer, quizzer samt en læselounge til ro og fordybelse.

Oplev også udstillingen ’Tegnere tegner tegnere’ – en udstilling af tegneserietegneres og bladtegneres hyldester til bladtegnere fra det 20. århundrede.

Traditionen tro er der også tegnevægge – en til publikum, sponseret af The Animation Workshop – og en til de professionelle.

BogForum Comics har i år inviteret Don Rosa, og vi glæder os til at opleve ham blive interviewet af tegneserieaficionadoen Anders Lund Madsen, ligesom vi ser frem til at tage imod alle hans trofaste fans til de mange signeringsevents.

Vi er flere om at tilrettelægge og organisere sådan en event, og til at samle alle tråde har vi Mads Bluhm. Ham har vi talt med, ligesom vi også har stukket en finger i jorden hos et par af BogForum Comics’ paneldeltagere. Læs interviews nedenfor. Og læs programfolderen, hvor du kan orientere dig i alle events og begivenheder på BogForum Comics 2016. Vel mødt!


mads_bluhm021MADS BLUHM

Hvad er særligt ved Bogforum Comics i år? 

– Der er mange særlige ting i år. Vi har opnået status af officiel scene, så det giver nogle nye muligheder både i forhold til vores program og især udformningen af vores område. Jeg håber, at publikum og deltagere i vores aktiviteter vil opleve området som indbydende, interessant og lækkert. Derudover er det jo første år, hvor vi også har en international gæst i form af andelegenden Don Rosa.

Hvad har været den største udfordring?

– Det er selvfølgelig altid en udfordring at skabe et program, som både er alsidigt og rykker noget. Heldigvis er miljøet virkeligt frugtbart i disse år, og folk stiller gerne op både med gode ideer, kolde hoveder og varme hænder. Jo mere omfangsrig vores stand og program bliver, jo flere bevægelige dele er der. Så det har været et stort koordineringsarbejde at få på plads i år, og der er stadig mange ting, som skal falde på plads. Den absolut største udfordring for mig har været at koordinere dette projekt sideløbende med mit ”rigtige” job. Det har i perioder været meget intenst.

Hvilket programpunkt ser du særligt frem til?

– Uha, der er mange. Hvis jeg skal fremhæve noget, må det være samtalen mellem Don Rosa og Anders Lund Madsen lørdag, Monsterbattlen søndag hvor Benni Bødker, Mårdøn Smet, Rasmus Bregnhøi og John Kenn Mortensen alle giver den fuld gas på scenen og så naturligvis perlerækken af Danmarks bedste tegnere på tegnevæggen alle tre dage.


MiaMIA MOTTELSON 

Illustrator for Dagbladet Information; freelancer, der elsker at tegne verdens grimheder.

Hvad laver du på BogForum Comics?

– Kloger mig på satiretegningens kunst, med et ganske grønt blik.

Hvad skal du se på BogForum?

– Måske skal jeg lige forbi og overbevise Erlend Loe, om at jeg skal tegne hans næste bogomslag. Jeg er ret vild med hans skildring af menneskers grimheder, som fx den kriseramte Doppler der forlader sin gravide kone og to børn til fordel for det simple liv i skoven.


portraitKAROLINE STJERNFELT

Tegneserietegneren bag den historiske tegneserie “I morgen bliver bedre”.

Hvad skal du på BogForum Comics?

– Jeg skal være i panel med Ping Pris-vinderne, tegne på tegnevæggen ved bogforum Comics, signere ved Cobolts stand, og læse højt af min tegneserie på Bellascenen.

Hvad har du sat særligt kryds ved på BogForumprogrammet i år?

– Jeg glæder mig allermest til at se alle de andre tegnere tegne på tegnevæggen. Jeg sutter selv til livetegning, men elsker at se andre gøre det. Derudover er der en del gode interviews jeg skal høre, med blandt andre Søren Ulrik Thomsen, Stine Spedsbjerg og Halfdan Pisket.

Skriv et svar