Egmont lukker Spider-Man i Danmark


Med Spider-Man nr. 408, der udkommer den 2. december, lukker Egmont Serieforlaget serien, der er den sidste overlevende superhelte på dansk.

Spider-Man startede på dansk i 1967 og har været udgivet uden afbrydelse siden 1978, i det meste af tiden under titlen Edderkoppen, men i de senere år under sin amerikanske titel for bedre at forbinde den med filmatiseringer og merchandise og andet.

Michael G. Nielsen, der netop har forladt sin post som redaktør på Serieforlaget, skriver følgende om lukningen i sin leder i Spider-Man nr. 408:

Det virker helt underligt at skulle skrive det her, jeg har trods alt arbejdet med bladet i over 24 år, og der har været perioder, hvor det var tæt på, at vi lukkede… Vi har haft mange op- og nedture, og det er måske også derfor, jeg har en tro på, at bladet på et eller andet tidspunkt vender tilbage — eller at Spider-Man vender tilbage på dansk i en eller anden form.

Det er således nu slut med kioskdistribuerede superhelteblade på dansk. Det lille forlaget G. Floy udgiver imidlertid stadig amerikanske superhelteserier i bogform.

Skriv et svar