Kurt Westergaard udgiver sine erindringer OPDATERET!


Kurt Westergaard – manden bag den mest berygtede af Jyllands-Postens 12 Muhammed-tegninger – udgiver til efteråret sine erindringer. Og der turde være nok at tage fat på for den i dag 75-årige tegner, der har levet under konstant politibeskyttelse, siden han i 2005 afbildede profeten Muhammed med en bombe i turbanen. I september 2009 blev der afsløret omfattende terrorplaner mod Jyllands-Postens redaktion i København, og 1. januar i år måtte Westergaard selv søge tilflugt i et sikkerhedsrum, da en somalisk mand tiltvang sig adgang til hans hjem i Viby ved Århus, og truede med at dræbe tegneren.

Manden bag stregen bliver titlen på Westergaards erindringer, som bliver til i samarbejde med journalisten John Lykkegaard, der også udgiver bogen på sit eget print-on-demand-forlag. Bogen, der bliver på 240 sider og kommer til at indeholde ca. 35 af Westergaards tegninger, præsenteres på Bogmessen i Forum den 13. november i år. Efter planen kommer den kontroversielle tegning af Muhammed med bombe i turbanen til at udgøre forsidemotivet på Kurt Westergaards erindringer.

OPDATERING: Forlaget har oplyst, at tegningen af ‘Bomben i turbanen’ IKKE kommer på forsiden, men at den bliver trykt inde i bogen. Det understreges endvidere, at de tegninger, der forekommer i bogen ikke alle er ‘muhammedtegninger’ Herunder den egentlige forside:

Læs mere på forlagets officielle hjemmeside.

Skriv et svar