Ekstra Bladet udskriver tegneseriekonkurrence – OPDATERET


Ekstra Bladet har udskrevet en tegneseriekonkurrence for at finde en ny, ugentlig stribe til deres lørdagsmagasin “Ekstra”.

Sidste lørdag annoncerede avisen en stribekonkurrence, hvis nærmere detaljer fremlægges i magasinet i dag, lørdag den 5. februar. Ansvarlig for konkurrencen Hans Bjerregaard siger til Seriejournalen: “Målet er i første om gang at få en ‘søndagsserie’ til vort nye lørdagsmagasin… Forhåbentlig vil den siden kunne vokse ind i hovedavisen som hverdagsstribe.”

Avisen har gjort klart, at den søger en klassisk søndagsstribe “à la Basserne og Zits““En sort-hvid serie om en ung, bulgarsk skomagerlærlings kamp for at finde et ståsted i det moderne Sofia vil efter al sandsynlighed stå lidt svagt i konkurrencen”, konstaterer annoncen med reference til en klassisk linie fra Jørgen Mogensens Poeten og Lillemor.

Opdatering: detaljer bragt i lørdagens EB Ekstra:

Vinderen modtager kr. 35.000 (samtidig honorar for publiceringen af de første 12 striber), og Ekstra Bladet understreger at man evt. også vil være interesseret i flere bidrag, hvis kvaliteten er høj nok. Ønsker man at deltage, skal man indsende 12 bidrag i sort/hvid, som i magasinet vil fylde 24 cm i bredden og 15,5 cm i højden. Otte af striberne skal være helt færdige, resten må gerne være skitser. Der skal tilføjes en kort redegørelse for seriens idé og udviklingsmuligheder. Bladet vil ikke have originaler, men fotokopier eller prints. Materialet skal sendes til:

Seriekonkurrencen
Ekstra Bladet
Rådhuspladsen 37
Postboks 441
1785 København V

Materialet skal sendes, så det er Ekstra Bladet i hænde senest 26. april, og vinderen vil bliv offentliggjort 28. maj. Deltagere opfordres til også at indsende deres materiale elektronisk til tegneserie@eb.dk. Dommerkomiteen består af norske Håkon Strand (tegneserieagent for bl.a. Nemi, Rocky og Pondus, Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, Ekstra Bladets tegneserieanmelder Hans Bjerregaard samt vinderen af Ekstra Bladets forrige stribekonkurrence, Danmarks bedst sælgende tegneserietegner, Morten Ingemann, ophavsmanden til Og det var Danmark.

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. patrick leis

    Ved I om der ovehovedet nogensinde blev fundet en vinder? Jeg kan ikke se det på EB’s hjemmeside eller andre steder.

  2. Matthias

    Undskyld forsinkelsen – dit indlæg lå og ventede på godkendelse i sitets spamsystem. Det er nu oppe, og svaret på spørgsmålet, såfremt det stadig er relevant, kan findes her.

Skriv et svar