Tegneseriestøtte reddet


Efter en lang debat, og pres og aktioner fra landets to store forfatterforeninger, meddelte Kulturminister Per Stig Møller igår – under oplæsningsaktionen Mega litt. på Københavns Hovedbibliotek – at han under finanslovsforhandlingerne havde fundet de omdiskuterede 16 millioner kroner, og dermed reddet bl.a. litteraturpuljen (tidligere kendt som 10 millioner kroner-puljen og Bibliotekspuljen), som deler arbejdslegater i 100.000-150.000 kr.størrelsen ud til forfattere, illustratorer og tegneserietegnere.

Puljen var tidligere en tidsbegrænset bevilling, der udløb i år, men Kulturministeren har nu sørget for at puljen bliver permanent.

Også den årlige forhøjelse af biblioteksafgiften på 5,5 mio. blev reddet på stregen. Beløbet lægges årligt oven i den samlede biblioteksafgift.

“Litteraturen er en vigtig del af det danske kulturliv, og det ligger mig meget på sinde, at støtten fastholdes, så vi også i fremtiden vil kunne nyde godt af berigende og bevægende dansk litteratur”, udtaler Kulturminister Per Stig Møller i en pressemeddelelse.

Skriv et svar