You are currently viewing Kom på nordisk tegneserieresidens

Kom på nordisk tegneserieresidens

De finsk ledede, nordiske tegneserieinitiative Nordicomics og Comics Union of Northern Europe (CUNE) har oprettet to nye udvekslingsprogrammer for tegneserieskabere.


Det ene lyder titlen Nordicomics Islands og tilbyder fire udvekslingspladser i Island, Færøerne, Grønland og Åland. Her vil de udvalgte modtagere, udover 2-4 ugers betalt ophold et af stederne, få tildelt et arbejdslegat, der vil hjælpe hende eller ham til f. eks. at “udforske landscabet, folkene og den lokale tegneseriekultur” og “gennem egne projekter og afholdelsen af Nordicomics-workshops hvert sted, vil kunstnerne få muligheden for at knytte nye professionelle og personlige bånd”, som det hedder i opslaget. Modtagerne forventes at stå for planlægningen af benævnte Nordicomics-workshop. Folk fra Norge, Sverige, Finland og Danmark kan søge og fristen er 31. oktober.

CUNE-udvekslingspladserne tilbyder lignende udvekslingspladser i Helsinki, Riga og Talinn og her er der åbent for ansøgninger fra et bredere felt: Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland, Netherlandene og Rusland. Udvekslingerne foregår i samarbejde med lokale tegneseriegrupperinger og har et mere specifikt fokus — læs mere i opslaget. Fristen er igen 31. oktober.

Skriv et svar