Heisenberg i Helsingør


Oskar K. og Teddy Kristiansen, makkerparret bag sidste års danske graphic novel Gensyn med Heisenberg giver deres bud på genrens fremtid den 2. marts på Helsingør Bibliotek.

Til tegneseriesitet Nummer9 sagde Kristiansen for nylig “det er på sin plads at opdatere og revidere forestillingen om, hvad en graphic novel kan være… De fleste graphic novels lægger mest vægt på den grafiske del… De er ofte lavet af tegnere, der vil fortælle – og sådan nogle fortæller bedst i rene billeder. Men i Gensyn med Heisenberg skulle fordelingen mellem ord og billeder helst være 50/50. Den rene tekst kan noget, som billeder ikke kan og omvendt, billeder kan noget som tekst ikke kan. Så målet var at finde den balance, hvor begge virkede stærkest.”

Måske vil de uddybe disser tanker på Helsingør bibliotek. Under alle omstændigheder foregår det kl. 19.30 Billetter til arrangementet koster 40 kr. og kan købes via Billetten.dk.

Bemærk i øvrigt, at det allerede 17.30 er muligt at høre Oscar K. og illustrator Dorte Karrebæk fortælle om deres fælles billedbog Lejren. Entré er gratis, men af pladshensyn skal billetter reserveres på forhånd i biblioteket eller på tlf. 49 28 36 20.

Skriv et svar