TegneserieSpeak på Roskilde

Fra Tegneseriebeats-arrangementet ved Roskilde-festival 2011

Efter Roskildefestivalens overraskende nyligt bebudede forbud mod musik på campingpladsen i dagene op til selve festivalen har Dansk Tegneserieråd besluttet sig for at afholde de planlagte Tegneseriebeats uden beats og i stedet for sætte tegnerne i selskab med spoken work. Mutationen hedder TegneserieSpeak.

– Vi er glade for at kunne komme på Roskilde med et helt nyt koncept, som blander livetegning og spoken word. Der er nogle forskelle i hastigheden mellem de to udtryksformer, som skal tackles, men jeg er overbevist om at det bliver underholdende, ikke mindst fordi alle medvirkende er toprutinerede, topmotiverede artister og fordi vi som vanlig inddrager publikum undervejs, fortæller Marianne Eskebæk Larsen, der er tovholder på begivenheden for Dansk Tegneserieråd.

Larsen lover tegninger fra Blækfabrikkens Dan R. Knudsen, Mongo Business‘ Ib Kjeldsmark og avantgardist Christian Skovgaard tilsat et “hæsblæsende rytmisk og stedvist rimet” kommentarspor fra scenekunstforfatter og Roskilde-veteran Claus Ankersen. Alt sammen styret med hård hånd af vært Cav Bøgelund.

Marianne Eskebæk Larsen antyder endvidere hvorledes arrangementet vil komme til at køre:

– For eksempel vil der være “gæt et onomatopoietikon”, hvor publikummer skriver larmende ting eller begivenheder ned på sedler. Ankersen vælger en tilfældig seddel, opsummerer det skrevne med et lydord, og så skal hele herligheden tegnes. Men vil tegningen svare til ordene? SwwwwiiiuuuaaahoooooKaSPLOUMP!

TegneserieSpeak løber af stablen i campingzone L på litteraturscenen Forfatterskabet den 2.-4. juli kl. 21.00-23.00.

Skriv et svar