Drawing Hip Hop – Ed Piskor live!

piskor_flash_wheels_goodtimes
Den internationalt prisbelønnede tegneserietegner Ed Piskor besøger Danmark, hvor han blandt andet skal undervise på Grafisk fortælling uddannelsen i Viborg. Han har gang i et superfedt projekt, hvor han i tegneserieform har sat sig for at skildre hele hiphoppens historie fra 1970’erne og frem. Første opsamling udkommer på dansk i 2015, så han er super aktuel, og derfor skal københavnerne også have en mulighed for at opleve ham.

Dansk tegneserieråd, The Animation workshop, Viborg Idealbar og Forlaget Fahrenheit er derfor gået sammen om at skabe en svedig aften, hvor sprøde beats og skarpe streger tørner sammen og skaber et helt nyt og unikt udtryk, når Ideal Bar lægger arena til, at tegneseriekulturen og hiphopkulturen fusionerer for en aften. Det vil samtidig være en begivenhed, hvor mødet og samspillet mellem udenlandske og danske kunstnere er centralt.

Ed Piskor er aktuel med den anden opsamling af The Hip Hop Family Tree, hvor han i tegneserieform har skabt en spændende og vidende fortælling om hiphoppens begyndelse i 70’ernes New York. Hiphoporaklet Peter PTA Aagaard vil interviewe ham live på scenen om det ambitiøse projekt. Derefter er det lagt i kakkelovnen til en festlig tegne-battle i hiphoppens ånd, hvor DJ’erne Steen Rock og Merry Tee fyrer op, mens Ed og en række af Danmarks fedeste tegneserietegnere battler med skarpladte tegninger, som opstår med inspiration i den musik som DJ’erne spiller.

Aftenens kombattanter er Palle Schmidt, som ud over tegneserierne Stilletto og Thomas Alsop også har lavet artwork til rapperen Ghostface Killahs seneste udgivelse. Stine Spedsbjerg, der dagligt betragter livets skævheder på http://www.stinestregen.dk/ og Antboyillustrator og tegneformidler extraordinaire Erik Petri. Værterne er en dynamisk duo; smagsdommer på DR K og storcharmør Cav Bøgelund og stormester i hiphop Peter ”PTA” Trier Aagaard.


Efter denne seance vil Ed signere eksemplarer af The Hip Hop Family Tree og sludre med de danske fans, mens Dj’erne akkompagnerer med historisk hiphop.

Tid & sted: 
Ideal Bar
Enghavevej 64, 1674 Kbh V, Lørdag d. 28. februar 2015.
Kl. 18.00-22.00Partnere:
Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Dansk tegneserieråd, Vega, The Animation Workshop og forlaget Fahrenheit.
 
Foreløbig tidsplan:

18.00-19.00: Opvarmning ved DJ Steen Rock og DJ Merry Tee

19.00-19.05: Velkomst ved PTA og Cav Bøgelund

19.05-19.35: PTA interviewer Ed Piskor live på scenen

19.35-19.50: Spørgsmål fra salen

20.00-20.45: Tegneserie Battle med Ed Piskor, Palle Schmidt, Erik Petri og Stine Spedsbjerg til musik af Merry Tee og Steen Rock

20.45-22.00: Ed signerer så længe han lyster, og DJ’erne spiller
 
Udgivelsen:
”Det, der gør Ed Piskors arbejde så interessant, er, at han for første gang sætter billeder på den del af hiphop-historien, der indtil nu kun har været mundtligt overleveret. Jo, vi har masser af fantastiske fotografier og videooptagelser fra 70′ernes Bronx takket være Martha Cooper, Henry Chalfant og Charlie Ahearn, der er blevet gengivet så ofte, at det nærmer sig ikonisering. Men hvordan det præcis så ud, da Furious Five brugte deres første løncheck på motorcross-cykler, eller da Kurtis Blow og Russell Simmons tog til Frankrig, fik madforgiftning og blev bestjålet af de lokale groupies, har man kun kunnet danne mentale billeder af. Desuden formår han at gøre figurerne levende og give dem deres egne små særegne træk, som Russell Simmons heftige talefejl og Big Bank Hanks godmodige Gårdmand Bjørn-attitude. Det er helt reel edutainment, så det basker.” – citat PTA
 
Læs mere om udgivelsen og se hvilke priser, den har modtaget, her. Læs Hip Hop Family Tree på Boing Boing.

Skriv et svar