Syv kunstnere med et SMÆK

Smaek-johnkenn
På fredag åbner udstillingen SMÆK på Storm P.-Museet. Emnet er tegneserier i samtidskunsten og vice-versa, med syv danske kunstnere som konkrete repræsentanter for krydsbestøvningen de to sfærer imellem: John Kenn Mortensen (Post-It-Monstre), Rikke Bakman (Glimt), Kristian Devantier, Lars Nørgaard, kunstnerduoen Randi & Katrine, Andreas Schulenburg samt street art-kunstneren HuskMitNavn.

Storm P. museet beskriver selv udstillingens fokus sådan her:

Det fælles for de syv kunstnere er, at de alle på hver sin måde udforsker den samme billedverden, som Storm P. arbejdede indenfor, og udfolder det fritvoksende med stort overskud og frem for alt – med humor. Som hos Storm P. er det i krydsfeltet mellem kunst, humor og populærkultur, at de sære ting opstår. Det formelle – tegneseriens formsprog og æstetik – er den samlende reference, der på én gang er folkelig og subtil. I udstillingen bliver kunsten nærværende, attraktiv, sjov og tilgængelig, og måske får man vendt op og ned på vores syn på hinanden, på livet og hvordan vi lever sammen!

Lyder det som om, at udstillingen kun er for højpandede voksne, så kan man godt tro om igen. Der er nemlig også aktiviteter for de lidt yngre museumsgæster i form af kreative aktiviteter. Rollingerne kan blandt andet gå på sporjagt med QR-koder eller deltage i tegneværksteder med alt fra post-it-monstre til myldrende mus.

Udstillingen løber fra 4. oktober til 16. februar. Du kan læse meget mere om udstillingen på museets hjemmeside.

Skriv et svar