Copenhagen Comics får ny bestyrelse

PrintAlle bestyrelsesmedlemmer på nær ét blev skiftet ud på gårsdagens generalforsamling i Copenhagen Comics.

Den siddende bestyrelse havde tidligere på foråret har meddelt, at de ikke fandt det realistisk at arrangere den planlagte festival i 2015. Den nye bestyrelse forsøger at fastholde planen.

Kun Kim Emil Rasmussen genopstillede fra det gamle hold; den ny bestyrelse består ud over Rasmussen af Pernille Arvedsen, Malene Hald, Kim Jensen, Marianne Eskebæk Larsen, Thomas Maarup, Paw Mathiasen, Steffen Rayburn-Maarup og Anthony Verniere.

Steffen Rayburn-Maarup, forlægger på Aben maler og nyt bestyrelsesmedlem (og sågar også bestyrelsesmedlem i Dansk Tegneserieråd), forklarer til tegneserietidsskriftet Nummer9:

Jeg betragter Copenhagen Comics som et fyrtårn på den danske tegneseriescene. Det er her, nærmest alle danske tegneserietegnere kan træffes; her, både dedikerede fans og den brede befolkning kan se alle de nye tegneserier; her, man kan høre et væld af debatter og interviews; og festivalen har år efter år formået at trække et bredt og godt udvalg af udenlandske gæster til landet. Ingen begivenhed planter som Copenhagen Comics bevidstheden om tegneserier i folk.

Han siger videre om planerne for næste festival:

Ud fra devisen “Don’t fix it if it ain’t broken” vil vi forsøge at lave en festival, som lægger sig meget tæt op ad de tidligere. Copenhagen Comics skal være en tegneseriefestival, som repræsenterer hele mediets bredde, nyt og gammelt, dansk og udenlandsk, børn og voksne, papir og digitalt, kunst og kommercialisme. Det er den opskrift, der har gjort Copenhagen Comics til det, den er i dag. Og vi har travlt, for vi skal lave festival på bare et år, så der er behov for et væld af energiske og engagerede mennesker til arbejdsgrupperne og som frivillige til festivalen. Det vender vi tilbage om, når bestyrelsen har mødtes og lagt en slagplan!

Den ny bestyrelse konstitueres snarest og så bliver der brug for folk, der kan deltage i arbejdet. Så tøv endelig ikke med at kontakte den ny bestyrelse.

Læs flere tanker fra Rayburn-Maarup på Nummer9.

Skriv et svar